Bagolyfiókák:
Hozzávalók:
Szükség lesz még:
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk.
A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összedolgozzuk. Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 3 mm vastagra. Szaggassunk ki közepes méretű korongokat.
A többi tésztából készítsünk apró golyókat, ezek lesznek a szemek. Tegyük egymás mellé, középre a korongra, majd kissé nyomjuk laposra. Tegyünk a szemek közepére 1-1 csokicseppet, azt is kicsit nyomjuk a tésztába.
Egy szem törökmogyorót állítsunk élére a két szem alá.
A pogácsaszaggatóval nyomjunk a fióka két oldalára 1-1 félkör alakú bevágást, de ne metsszük át teljesen.
Majd egy villa hegyét nyomjuk a tésztába két helyen, ezek lesznek a lábak.
Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt megsütjük.
Jó sütögetést!