Sertéscsülök pékné módra
Hozzávalók:
1 db hátsó sertéscsülök (kb. 2kg)
1 kg burgonya
0,5 kg vöröshagyma
majoránna
6 gerezd fokhagyma
só, egész köménymag
Elkészítés:
Az egész csontos csülköt egy napra hideg, sós vízbe áztatjuk ( 1 l vízhez 3 dkg sót teszünk). Másnap kivesszük a vízből, szárazra töröljük, és egy vékony késsel apró nyílásokat vágunk rajta, amelyekbe egész fokhagymagerezdeket tömködünk. Ezután besózzuk, megszórjuk köménymaggal, és tepsibe tesszük. Kevés alaplevet vagy vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben 2 órán át sütjük. Míg sül a hús, a burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, és egyforma cikkekre vágjuk. A kettőt összekeverjük, megsózzuk, és megszórjuk majoránnával. A húst kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát, és a tepsiben mellészórjuk a megfűszerezett, hagymás krumplit. Visszatoljuk a sütőbe, és a hagymás krumplit időnként megkevergetve további egy órán keresztül sütjük-, míg a burgonya, a hagyma és a csülök bőre ropogósra nem sül.
Jó étvágyat!